Club RetCon

Numera är RetCon en ideell förening!

För en medlemsavgift på 275 kronor per år kan du bli medlem i den ideella föreningen RetCon. Som medlem kommer du att få en rad rabatter och RetCon-material. Bland annat ger medlemskapet hela 225 kr i rabatt på biljetten till RetCon 2024. Alla medlemmar som inte kan närvara på RetCon 2024 kommer att få RetCon-magasinet hemskickat till sig (mot porto). Medlemmar kommer dessutom att ha förtur på exklusivt RetCon-material (som exempelvis figurer). Dessutom kommer du som medlem att få 10 % rabatt på Transformers-produkter hos Heromic.se, och 5 % på Transformers-böcker hos Ades Media.

För att bli medlem, skicka ett mejl till info@retcon.se, eller passa på att beställa medlemskap när du anmäler dig till RetCon 2024.

Medlemsavgift: 275 kr per person och år, aktuell period är oktober 2023 till september 2024.


Varför har vi valt att bli en ideell förening?

  1. Som ideell förening kommer organisationen ha en styrelse, vilket gör RetCon mindre känsligt för personliga avhopp. Det blir enklare för nytt blod att ta över när äldre organisatörer lämnar sin post. Dessutom skapar det en tydlig väg framåt för de personer som vill engagera sig mer i RetCon.
  2. Som ideell förening ska inkomsterna gagna medlemmarna. Vi har nu möjlighet att spara ihop pengar för att exempelvis, som denna gången, flyga över en amerikansk röstskådespelare till RetCon.
  3. Som en ideell förening blir vi starkare när det handlar om att tillsammans arbeta fram nya medlemsförmåner.
  4. Under årens lopp har vi fått förfrågan av flera personer om det finns möjlighet att donera pengar till RetCon. Vi har i stort sett alltid sagt nej till detta eftersom vi har haft som mål att RetCon måste gå runt på egen hand (det vill säga, inträdesbiljetterna måste täcka alla kostnader). I och med att vi nu har ombildat oss till ideell förening kan folk som inte kan närvara på RetCon ändå vara med och stödja föreningen genom sin medlemsavgift (och dessutom få lite medlemsförmåner på köpet).
  5. Medlemsavgiften gör att RetCon får en stabilare ekonomi som inte är avhängig på att några få personer ligger ute med pengar ur egen ficka under en stor del av året.
  6. Den ideella föreningen är en juridisk person med organisationsnummer, och har därigenom tillgång till bankkonto, bankgiro och swish (se kontouppgifter nedan).
  7. Till sist är det ett sätt att göra RetCon mer demokratiskt. Alla medlemmar har möjlighet att delta på årsstämman och göra sin röst hörd.

Klicka här för att se föreningens stadgar.


Swish: 123 028 76 98

Bankgiro: 5376-1722.

IBAN: SE83 8000 0816 9569 4792 9698.
BIC (8 tecken): SWEDSESS
BIC (11 tecken): SWEDSESSXXX

PayPal: mail@retcon.se